Jag och sonen satt för någon dag sedan och gosade med Colle på golvet. Vi pratade om hur lugn han blivit och hur bra han för det mesta sköter sig. Sonen jämförde med sin farfars jämthund på drygt 9 månander som tydligen är en riktig bråkstake. Det kanske vi inte skulle ha sagt……

Dagen därpå när jag jobbade och Colles daghusse skulle komma och hämta honom vägrade han gå ut ur huset. Han fick lyfta ut honom, lyfta in honom i bilen. Och sedan när de kom till Lennarts hus fick han lyfta in honom där också. Inne gick Colle raka vägen till en Ikea-kasse med ren tvätt och lyfte på benet och skulle pinka. Sen kom det två äldre damer och Colle härjade, hoppade och skällde på dem och levde rövare. Lennart är en väldigt snäll person och överdriver inte gärna utan säger nog hellre i underkant. När jag kom och hämtade Colle efter jobbet sa han: Idag har Colle faktiskt inte skött sig så bra….och då var det nog sant. smiley

En tjej, Emelie, öppnade hunddagis här i D-J i början av oktober. Till skillnad från när man lämnade barnen på dagis och tårarna rann när man kom till korsningen på väg från dagis för nån av dem var ledsen så känns det jättebra att lämna Colle. Han har varit där 2 dagar nu och han stortrivs. Han rusar raka vägen in på morgonen, är jätteglad i Emelie och bryr sig inte ett dugg i att jag går. Han terroriserade Emelies lilla blandrashund första dagen han var där så Alfons var inte alls imponerad. Men idag var det 4 andra hundar där också och det hade gått bra. Det är så kul när man öppnar dörren till dagiset och det kommer 5 hundar i alla möjliga storlekar, åldrar och raser springande emot en och alla är lika glada, vänliga och kan umgås! Colle hade fått en ny kompis idag, en blandrastjej på 4 månader. Kanske samma skrot och korn smiley Hoppas de är tillsammans där fler dagar.

Läste att Frank (tror jag det var) var så bra på att läsa av andra hundar. Vet inte om jag kan säga detsamma om Colle faktiskt. Han försöker härja runt med alla även om de inte alls gillar honom eller vill umgås med honom………men han kanske blir bättre med tiden..

Med sin charm (eller vad man ska kalla hans sätt att umgås med katterna) har han till slut, efter ett halvår, äntligen lyckats övertyga tredje katten, Majsan, om han inte är så farlig utan nu vågar hon vara inne och de kan till och med ligga och sova bredvid varandra! Om Colle är riktigt trött förstås, så han inte orkar bråka..smiley